Много мъже не разбират защо да подаряват цветя, като увяхват толкова

...
Много мъже не разбират защо да подаряват цветя, като увяхват толкова
Коментари Харесай

Розите обичат водка: Ето как да удължите живота на букетите

Много мъже не схващат за какво да подаряват цветя,  като увяхват толкоз бързо. За тях е мъчно да обяснят какъв брой се радват на букети от първокласни рози или очарователни маргаритки и какъв брой доста им се желае да живеят по-дълго. Има няколко елементарни секрети за това.

Стайна температура
Ако сте получили цветя през зимата, не бързайте незабавно да ги поставите във ваза с вода. Оставете букета да свикне малко със стайна температура: в случай че растенията са в хартия или вестник, оставете ги в опаковката за 15 минути, едвам по-късно ги прехвърлете във ваза.

Правилната вода
В този миг мненията на цветарите се разграничават. Някои хора считат, че би трябвало да измиете контейнера със сапун и да го напълните с преварена вода при стайна температура, други са сигурни, че би трябвало да е студено. Но за едно са прави: течността би трябвало да покрива стъблата до височината, на която е вързан букетът.

Сменяйте водата всеки ден

Напръскайте листата
Ако букетът е на перваза на прозореца над радиатора, тогава листата ще изсъхнат по-бързо на изсъхнал въздух. За да не се случи това, напръскайте ги със спрей, само че го направете по този начин, че водата да не попада върху цветовете и пъпките, а единствено върху листата.

Тор
В магазините се продават специфични прахове, които ще оказват помощ на букета да остане пресен по-дълго. Вярно е, че торенето работи единствено в случай че цветята са били свежи, когато са закупени.

Малко алкохол
Този лайфхак е превъзходен за розите: те устоят доста по-дълго, в случай че добавите една супена лъжица водка към водата.

Добавете монета
Медта окислява водата и предотвратява размножаването на бактериите, тъй че поставете няколко монети във вазата
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР